Uitdaging

Douce-Hydro, ontwerper en fabrikant van hydraulische systemen en cilinders voor een breed gamma van industrieën, benaderde Trelleborg Sealing Solutions voor een universele oplossing voor zijn  heavy-duty accu en  tensionercilinders voor de offshore olie- en gasindustrie. Zij vereisten afdichtingen die een uitdagend offshore milieu zouden weerstaan,
vijf meter slaglengtes en speciale waterglycol vloeistoffen  in combinatie met een uitstekend schraapeffect. Een uniek aspect van het project was de noodzaak van een universele oplossing voor gebruik met drie verschillende  stangcoatings, waaronder de nieuwe Lasertek ® 1000 coating, die ongeëvenaarde weerstand tegen slijtage en corrosie biedt.

Oplossing

Na vijf maanden testen bij Trelleborg Sealing Solutions R&D Helsingør, Denemarken, werd bepaald dat de optimale materialen Zurcon® Z80 in combinatie met PTFE-gebaseerde Turcon® M04 waren, afhankelijk van de locatie van de afdichtingen in de cilinder. Het Excluder® S ontwerp werd gekozen om zijn uitstekende schraapeffect in offshore milieusEen optimale samenwerking tussen de klant, de Helsingør-installatie en lokale technische en verkoopondersteuning in Frankrijk resulteerde in snelle testen en reactievermogen op resultaten en ontwerpbeslissingen, en tenslotte, in het winnen van nieuwe business door de klant.
Britta Munk Laborant technicus Helsingør
Management, Trelleborg Sealing Solutions

Verklaringen

We hebben de sterke partnerschappen en nauwe samenwerking tussen elk van de deelnemers aan het project echt gewaardeerd, net als het wereldwijde logistieke netwerk van Trelleborg en haar reactievermogen en de snelle start van de testen met de drie verschillende staafcoatings.

Jean-Marc Vandenbulke, CEO van Douce-Hydro

Klantvoordelen

  • Nauwe samenwerking tussen klant en Trelleborg Sealing Solutions  leidde tot oplossingen op maat
  • Trelleborg Sealing Solutions' onderzoek en ontwikkeling leidden ertoe dat de testen voldeden aan de klanteisen
  • Lokale ondersteuning van Trelleborg Sealing Solutions marketing companies en een wereldwijd logistiek netwerk versnelde het ontwerp en de leveringscyclus